Поділитись:

Чи відправлять на обсервацію на Волинь водіїв-далекобійників

Середа, 01 квітня 2020, 16:03
Чи відправлять на обсервацію на Волинь водіїв-далекобійників

Санаторій Згорани буде приймати від сьогодні, 1 квітня, людей на обсервацію. Це визначено відповідною постановою КабМіну.

Однак у цій постанові є виключення щодо водіїв-далекобійників, які будуть прямувати відповідно до свого маршрутного листа. Якщо вони добре себе почувають, пройдуть відповідні обстеження і не буде доведено, що вони перебували в контакті з людьми з місць, де є епіцентри зараження.

Про це під час брифінгу 1 квітня повідомила голови облдержадміністрації Тетяна Щербак.

А саме у документі йдеться:

"Особи, що відвідували країни/регіони із місцевою передачею вірусу в громаді (крім водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з особою, хворою на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2), вважаються такими, що мали контакт з хворим на зазначену хворобу, і підлягають обов’язковій обсервації (ізоляції) протягом 14 днів після перетину державного кордону у спеціалізованих закладах, які визначаються Київською міською, обласними державними адміністраціями."

Тетяна Щербак зазначила, що щогодини волинський кордон перетинають від 30 до 50 осіб. Досі люди підписували довідку щодо необхідності самоізоляції. Її дотримання контролює поліція.

Ті люди, які тепер прибувають — підуть на обсервацію на 14 днів.

Місцем цієї обсервації визначений санаторій в Згоранах. Нині ведуться переговори, аби забезпечити доїзд людей до областей, де вони проживають. Адже за чинної ситуації, наприклад, якщо людина із Миколаєва, то перетнувши український кордон у Волинській області, вона мусить тут пожити два тижні.

Раніше сьогодні в ОДА повідомили, що усіх громадян, які в’їжджатимуть на територію Волинської області через чинні пропускні пункти «Ягодин», «Пулемець» «Доманово» та «Дольськ», зобов’язані проходити обов’язкову двотижневу обсервацію. Спочатку людей на обсервацію селитимуть у селі Згорани, де розташований дитячий протитуберкульозний санаторій. Потім – у санаторії та профілакторї, пізніше – залучатимуть готелі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів