Поділитись:

У лікарнях треба створити резервний запас на кілька місяців, – Ващенюк

Середа, 01 квітня 2020, 15:05
У лікарнях треба створити резервний запас на кілька місяців, – Ващенюк

Один із основних уроків, який мають винести управлінці та люди, відповідальні за розподіл бюджету, – це наповнення резервів медичних закладів.

Про це 1 квітня під час брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк.

Він зауважив, що епідемія закінчиться і восени, коли порушиться питання щодо бюджету на 2021 рік, це питання треба буде врахувати.

“У нормальній ситуації в лікарні має бути тримісячний запас медикаментів, засобів індивідуальних захисту. Для того, аби, коли повністю припиниться фінансування, лікарня працювала в нормальному режимі три місяці. Не менше. Ми цього не мали ніколи. Навіть при Радянському Союзі. Але це є, як показала ситуація, не просто ефемерні цифри. Коли ухвалюємо бюджет, то нащо нам ті запаси? Нащо нам ті резерви? Буде проблема – будемо вирішувати. Виявляється, не все так просто. Бо коли виникає проблема, то не можна купити першого, другого, третього. Це має стати хорошим уроком, який треба винести, і все-таки ті резерви – тримісячні одразу не можна створити – але двотижневий, місячний... Ми маємо зробити все, аби в кожній лікарні лежав запас”, – зазначив посадовець.

Він також додав, що в межах децентралізації заклади отримали автономію, однак практика показала, що для критичних ситуацій варто мати один орган управління, який відповідає за всю систему.

Ігор Ващенюк резюмував, що медична галузь області в “досить гарному стані”, аби прийняти ті виклики, які є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів