Поділитись:

Волинський священник розповів, як відбуватиметься похорон під час карантину

Середа, 01 квітня 2020, 14:20
Волинський священник розповів, як відбуватиметься похорон під час карантину

фото ілюстративне 

Благочинний і настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці у Рожищі протоієрей Василь Шняк розповів, як у його деканаті проводять чин похорону під час карантинних заходів.

Про це повідомили на сайті Рожищенської райради. 

У день смерті людини служиться панахида, на якій дозволяється бути до 10 осіб із родини небіжчика. Присутні дотримуються дистанції 1,5-2 м один від одного. Відспівують небіжчика на вулиці, а не в помешканні, де він проживав. Цілувати померлого заборонено. Труну опісля закривають і на кладовищі священник запечатує гріб.

«Як віруючі люди ми сподіваємося на молитву і Бога. Як відповідальні громадяни – повинні дотримуватися самоізоляції та правил карантину», – зазначив панотець.

Тіла померлих від коронавірусу ховатимуть у мішках, обробивши попередньо хлором. При цьому, помістивши в мішок, тіло померлої людини все ж дозволять покласти й в труну. Єдине, що труна потім має бути «щільно закритою».

Ну, й прощання з померлими будуть достатньо малолюдними. Допускається 1 (одна) людина в приміщенні на 10 квадратних метрів. Відстань між присутніми має бути не менше 1,5 м.

Заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря зазначив, що існує можливість «відспівати» померлого заочно.

«Церква має практику звершення заочного похорону. Звершується молитвослів’я за тим послідуванням, яке є в звичайному похованні, але не біля тіла», – пояснив архієпископ.

Похорон може пройти без близьких лише у тому випадку, якщо вони перебувають в самоізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024