Поділитись:

На карантині українці стали більше користуватися інтернетом

Середа, 01 квітня 2020, 17:46
На карантині українці стали більше користуватися інтернетом

У країнах, де вирує пандемія, люди перейшли на віддалену роботу та стали більше користуватись інтернетом. А це означає збільшення навантаження на мережі телекомунікаційних операторів.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Зі слів представників українських точок обміну трафіком, вони збільшують пропускну здатність каналів за запитом провайдерів. І потенціал ще не вичерпаний.

За даними компанії Huawei, найбільш вражені держави (Китай, Італія, Іспанія, Німеччина, Велика Британія, Франція) відчули помітне зростання у обсягах фіксованого трафіку:

  • Іспанія – збільшення трафіку майже на 40%
  • Італія – більше 70% при значному зосередженні на онлайн-іграх
  • Німеччина – незначне зростання у 16%
  • Британія – 20-30 % приросту
  • Китай – 70% і більше

Спеціалісти відзначали зменшення швидкості у кінцевих абонентів зі зростанням попиту на Netflix, онлайн-ігри і YouTube в період карантину. Тому найбільші стрімінгові платформи знизили якість потокового відео, щоб уникнути погіршення пропускної здатності мереж та попередити неможливість їх використання на території ЄС під час карантину.

Netflix оптимізував усі формати сервісів, що надаються, з метою заощадження пропускної здатності мереж до 25%.

YouTube оголосив, що послуга відеохостингу буде надаватись із застосовуванням стандартної якості за замовчанням для всіх користувачів у Європі протягом 30 наступних днів.

Мінцифра ще раз закликає всіх українців залишатись удома і використовувати час карантину з користю – вдосконалювати свої знання та навички за допомогою онлайн-сервісів. Наприклад, можна подивитись освітні онлайн-серіали з цифрової грамотності на сайті нашого проєкту Дія.Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/. Там є онлайн-серіали як для навчання базовим навичкам, так і для цифрової грамотності держслужбовців, а також онлайн-сервіси для вчителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус

Надрукувати
мітки:
коментарів