Поділитись:

На Волині просять полатати дорогу, яку "розбили" вантажівки

П'ятниця, 08 липня 2016, 13:51
На Волині просять полатати дорогу, яку «розбили» вантажівки

Мер міста Рожище В'ячеслав Поліщук просить знайти в обласному бюджеті 2,5 мільйона гривень на ремонт вулиці Промислової, покриття якої повністю зруйнували вантажівки, які возять пісок із кар'єрів.

Про це він повідомив 8 липня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, – інформує Волинське Агентство Розслідувань.

Зі слів Поліщука, внаслідок руху автомобілів вулицею Промисловою, яка має звуження, руйнується навіть житло мешканців. Дорога ж украй розбита і потребує капітального ремонту. Улітку вантажопотік автомобілів збільшився і становить 10-15 завантажених авто на годину.

Ділянка дороги, яка потребує ремонту, має протяжність 2,5 кілометра і, за попередніми оцінками, вартість ремонту сягне 2,5 мільйона. Тож, він попросив знайти ці кошти у місцевому бюджеті.

Натомість голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик каже, що фінансування можливе лише у співвідношенні 50 на 50. "Візьміть за руки власників кар'єрів, районну владу, скооперуйтеся", – сказав Гунчик та порадив шукати грошей у місті, а також встановлювати знаки про заборону руху чи ваги.

Проте мер Рожища каже, що таке фінансування неможливе, адже вартість ремонту – 2,5 мільйона гривень, а це половина бюджету міста. Та й інші вулиці, якими рухаються автівки, ремонтують коштом міста. На вулиці ж Промисловій ситуація критична.

Екс-депутат Верховної Ради Юрій Богун нагадав, що автомобілі обминають ями по узбіччю, де лежить газова труба. Тож, якщо не запобігти ситуації, може статися катастрофа. За словами екс-нардепа, є висновок облавтодору, за яким вулиця непридатна для такого інтенсивного вантажопотоку.

Представники Рожища обурилися, що з міста возять пісок на розбудову Луцька, а відремонтувати вулицю немає коштів. Від цього страждають рожищани.

Гунчик зауважив, що виділення коштів буде несправедливим щодо інших районів, звідки возять, скажімо, ліс. У результаті Гунчик порадив звернутися до нього як до голови ОДА з проханням розробити проект і кошторис ремонту дороги за рахунок власника дороги.

Надрукувати
мітки:
коментарів