Поділитись:

В Україні запустили сайт з усіма фейками про коронавірус

Середа, 01 квітня 2020, 01:42

В Україні запустили сайт «По той бік пандемії», де зібрали фейки про коронавірус.

Це спільна платформа українських журналістів та фактчекерів з перевірки інформації про коронавірус. На сайті вже зібрано понад 100 перевірених матеріалів про Covid 19, які розподілені на фейки, маніпуляції та правду про пандемію, інформує Інститут розвитку регіональної преси у Facebook.

Волонтерська ініціатива об’єднала журналістів, аналітиків та фактчекерів редакцій По той бік новин ( ІРРП - Інститут розвитку регіональної преси ), БезБрехні (BezBrehni)Наші гроші. ЛьвівКавун.CityБукви, а також незалежних фахівців-аналітиків із України та Німеччини.

Доєднатися і спростовувати фейки та перевіряти інформацію можуть усі охочі – для цього необхідно писати одразу до Альони Романюк, однієї з ініціаторів створення сайту.

Автори ідеї також запропонували такий алгоритм роботи:

1. Бачите фейк
2. Дивитеся, чи він є на сайті https://coronafakes.com
3. Якщо немає – надсилайте через форму на сайті або пишіть Альоні Романюк сюди [email protected].

"Також прохання до редакцій та журналістів: якщо ви ВЖЕ спростовуєте фейки, то надсилайте їх до "По той бік пандемії", й їх будуть розміщувати на сайті. Бачите, все дуже просто! Давайте спростовувати фейки, не вестися на маніпуляцію і брехню й допомагати у цьому іншим!" – закликали в ІРРП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів