Поділитись:

Не бикуйте і беріть приклад з єнотів-полоскунів: поради лучанам мовою тварин

Понеділок, 30 березня 2020, 14:00
Не бикуйте і беріть приклад з єнотів-полоскунів: поради лучанам мовою тварин

Луцький зоопарк не приймає відвідувачів до завершення карантинних заходів. Усі заклади, де за умов їхньої роботи є масове скупчення людей, змушені були піти на такі кроки, як закриття, задля загальної безпеки та зменшення загрози поширення коронавірусу.

Проте під час карантину Луцький зоопарк розповідатиме історії про підопічних. Отож, на сторінці у фейсбуці опублікували поради фахівців від медицини у перекладі тварин зоопарку.

Найперше – НЕ бикуйте! Хай погода і бавиться градусами тепла та сонцем, та, попри перепали температури, на вулиці – справжня весна, тож спокуса вийти на вулицю – величезна. Однак просимо вас виявіть обачливість, відповідальність та здоровий глузд. Бо наразі вашим найдієвішим внеском у боротьбу з коронавірусом буде дотримання простих правил поведінки. Найголовніше – якщо у вас немає ріг, то не бикуйте, не впирайтеся бараном і не тиняйтеся без крайньої необхідності! Залишіться вдома, подумайте про навколишніх: і рідних, і не знайомих вам людей. Інфекція може не проявитися саме у вас, але ви, будучи інфікованим, випадково когось заразите.

Якщо все ж довелося вийти – дотримуйтеся дистанції щонайменше один метр. Не будьте кізоньками, що ніяк не могли поділити вузеньку кладку. Краще згадайте про ведмедів – вони зустрічаються тільки при гострій потребі, решту часу проводячи на своїй території.

Якщо поруч люди, а ви не можете стримати кашель або чхання – обов'язково прикрийте ліктем. Уявіть собі, що ви орел із величезними крилами.

Частіше мийте руки і намагайтеся якомога менше торкатися обличчя. Беріть приклад з наших єнотів-полоскунів – вони іноді намагаються відмити навіть сніг. Або з котиків, за ретельністю яких у плані гігієни ви кілька разів на день спостерігаєте вдома. До слова, наші леви і тигри теж можуть слугувати прикладом у тому, як дотримуватися особистої чистоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів