Поділитись:

«Луцькі ринки» не стягуватимуть орендну плату з підприємців, які не працюють у карантині

Понеділок, 30 березня 2020, 11:56
«Луцькі ринки» не стягуватимуть орендну плату з підприємців, які не працюють у карантині

До Луцькради звертається чимало підприємців з ринків міста щодо стягнення плати за оренду торгового місця. Оскільки власники ринків, згідно з прийнятим законом, звільнені від сплати податку на землю, орендної плати за землю та податку на нерухомість, а тому з точки зору фінансової спроможності цілком можуть не нараховувати плату за оренду торгового місця, до чого ми їх і закликає міська рада.

Про це на своїй сторінці у facebook написав радник міського голови Ігор Поліщук.

«На період карантину КП «Луцькі ринки» не будуть стягувати плату за оренду торгового місця з підприємців, з якими є чинні договори і які призупинили свою діяльність на час карантину. Таке рішення на позачерговий виконком буде винесене і щодо КП «Луцькі ринки», – анонсував Поліщук.

Також від імені міської ради він звернувся до орендодавців, що здійснюють діяльність в Луцьку, аби ті долучилися до тих підприємств й підприємців, які об'єднуються, щоб пережити кризу й допомагають один одному й просить не нараховувати орендарям, що призупинили діяльність у зв'язку з карантином, орендну плату за час вимушеного простою.

«Окрім того, додатково повідомляємо, що ми будемо звільняти на період карантину власників рекламних конструкцій від плати за розміщення зовнішньої реклами, орендарів комунальних приміщень – від орендної плати за приміщення, власників МАФів – від плати за користування окремими конструктивними елементами благоустрою у разі, якщо діяльність дійсно призупинена», – поінформував Ігор Поліщук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів