Поділитись:

МОЗ визначив 240 лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19

Неділя, 29 березня 2020, 21:45

Міністерство охорони здоров'я України визначило 240 медичних закладів на всій території України для госпіталізації для пацієнтів, стан яких погіршується від коронавірусу. 

Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ, – повідомляє МОЗ.

Зазначається, що пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

У МОЗ наголосили, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується.

"Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів – температура вище 38, яка не збивається, та ускладнене дихання – телефонувати до 103", – йдеться у повідомленні.

Побачити усі 240 лікарень можна на дешборді НСЗУ, де також є інформація про кількість місць та рівень оснащеності закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів