Поділитись:

За рік — лише дві виконані обіцянки з 9: КВУ дало оцінку роботі Зеленського

П'ятниця, 27 березня 2020, 10:10

Президент Володимир Зеленський майже за рік перебування на посаді виконав лише дві з дев’яти своїх обіцянок, які дав під час виборчої кампанії.

Експерти Комітету виборців України проаналізували публічні заяви нинішнього українського лідера, які він дав в інтерв'ю телеканалу 1+1 24 березня минулого року, пише НВ. Тоді Зеленський розповів про реформування України, відновлення її економіки та припинення війни на Донбасі.

У КВУ підкреслили, що виконання обіцянок нинішнього президента носило переважно формальний характер і не дозволило досягти завдань, які озвучив Зеленський.

«Основні обіцянки з економічного і соціального блоку не виконані. Зате реалізовані переважно дрібні непринципові рішення, які мало на що впливають. Як правило, ті рецепти, які пропонував кандидат Володимир Зеленський, не дали потрібного ефекту і де-факто не працюють», - підкреслив глава організації Олексій Кошель.

Йдеться про створення державного російськомовного телеканалу Дом, який віщає на території Донбасу, а також прийняття закону про імпічмент президента.

У КВУ також прокоментували обіцянки, які знаходяться тільки в процесі виконання або не виконані повністю.

Так, Зеленський і його команда не змогли підняти українську економіку.

«Базові економічні показники не покращали, а деякі з них погіршилися. За підсумками 2019 промислове виробництво скоротилося на 0,5% (в 2018 зросла на 3%). Сільське господарство за рік зросла на 1,1% (в 2018 - на 8,1%), будівництво - на 20% (в 2018 - зростання на 8,5%). Ціни на споживчому ринку зросли на 7,9% в порівнянні з минулим роком», - уточнили експерти.

В країні не запрацювала податкова амністія для бізнесу. Механізми нульової декларації та податкової амністії зараз не були реалізовані на практиці. При цьому деякі ініціативи Слуги народу, навпаки, викликали серйозну критику з боку представників малого і середнього бізнесу (зокрема, так званий закон про касові апарати для ФОП).

Президент також пропонував розширити Мінський формат і запросити в нього США і Велику Британію. На даний момент переговори в Мінську проходять без участі американських і британських дипломатів.

В процесі виконання знаходяться заяви про боротьбу з корупцією, виплати по кредитах МВФ і домовленості з фондом в тарифному питані, а також про приватизацію великих державних підприємств.

31 березня 2019 року в Україні пройшов перший тур президентських виборів, лідерами якого стали Володимир Зеленський і п'ятий президент Петро Порошенко. 21 квітня Зеленський здобув перемогу. Під час передвиборної кампанії позицію Зеленського з ключових питань висловлювали переважно представники його команди, а сам кандидат давав лише рідкісні інтерв'ю.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів