Поділитись:

Каві й готівці – ні, запакованим продуктам – так: як у Луцьку мають працювати магазини

Четвер, 26 березня 2020, 13:01

фото ілюстративне 

Підприємців на території міста Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу закликають дотримуватись карантинних заходів.

Лист із рекомендаціями і проханнями підприємця надіслали з управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради, – інформують у мерії. 

Задля попередження розповсюдження захворюваності накоронавірус підприємцям необхідно: 

  • забезпечити фасування (пакування) продуктів харчування, зокрема хлібобулочних виробів, а також овочів та фруктів;
  • впровадити технічні засоби безготівкового розрахунку (у разі їх відсутності);
  • забезпечити за допомогою розмітки в касовій зоні, а також в торговому залі, у місцях видачі продукції та на вході, відстань між людьми в черзі у 1,5 метри;
  • припинити приготування та реалізацію кавових та інших напоїв в закладах торгівлі;
  • рекомендувати відвідувачам використання захисних масок;
  • у разі виявлення у відвідувачів наявних симптомів ГРВІ, рекомендувати залишити даний заклад з подальшим зверненням до сімейного лікаря;
  • забезпечити оповіщення відвідувачів про заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.

Також наголошується на необхідності:

  • запровадити посилений протиепідемічний режим:

1) провітрювання (протягом 10 хвилин кожної години);
2) щоденне вологе прибирання приміщень (в тому числі меблів, обладнання, поручнів та інших предметів масового використання населенням) із застосуванням деззасобів;
3) встановлення в закладах торгівлі для відвідувачів розпилювачів деззасобів та диспансерів антисептичних речовин для обробки рук, а також забезпечити видачу кожному відвідувачу одноразових рукавичок;
4) організацію на робочих місцях заходів з посилення режиму поточної дезінфекції, в тому числі, застосовуючи розпилювачі деззасобів та встановлюючи диспансери антисептичних речовин для обробки рук;
5) забезпечити засобами індивідуального захисту (медичними масками, респіраторами, рукавичками тощо) працівників.
6) дотримання особистої гігієни працівниками, вимірювання температури тіла перед початком робочого дня;

  • максимально розглянути можливість дистанційної роботи працівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів