Поділитись:

У Луцьку "лягла" подобова оренда: ріелтори розповіли про ціни на житло

Четвер, 26 березня 2020, 11:15

Луцькі ріелтори розповіли, як відреагував на карантин та обмежувальні заходи місцевий ринок нерухомості. 

Зі слів фахівців, повністю «зупинилася» подобова оренда. 

«Ринок подобової оренди ліг. Це логічно, бо через карантин люди перестали подорожувати, їздити у відрядження, взагалі обмежили свої контакти», – зазначив ріелтор Ростислав Ганейчук

Ганейчук очікує, що невдовзі здешевіє й довготривала оренда. Він прогнозує падіння на 20%: «Ціна впаде, бо квартири з подобової перепрофілюють в довготривалу оренду». 

Своєю чергою ріелтор Дмитро Хоміч каже, що у довготривалій оренді великого просідання наразі не спостерігається, власники готові скидати в межах 500-1000 грн на об'єкті (в залежності від загального чеку й базових характеристик житла).

«Легше стало сприйматись відтермінування та розтермінування оплати за оренду: усі розуміють, що наразі доводиться економити на всьому і гроші доведеться тратити на інші, нагально важливі, потреби», – зазначив фахівець. 

«Від багатьох чув, що важливий фактор, який буде бити зараз по ціні оренди полягає в наступному: дуже багато людей, які є цільовою аудиторією  на пошук житла в оренду, вирішили наразі повернутися до батьків чи родичів у провінцію, перечекати епідемію за межами міста. Якщо ситуація не зміниться – вартість буде падати.

Багато людей вже зараз не ходять на роботу, доводиться акумулювати всі матеріальні ресурси, тому спроможність утримувати дороговартісне орендоване житло однозначно просяде. А орендодавцю не цікаво просто утримувати об'єкт, який не акумулює кошти. Тому потрохи скидатимуть ціну або домовлятимуться про гнучкі умови оплати», – додав він. 

Разом із цим не відбулося значних у сфері продажу житлової нерухомості, ціноутворення – стабільне.

«Нічого надто не подешевшало, і значно не виросло у ціні, незважаючи на вірус і коливання валюти. Одно- та двокімнатні квартири в популярних районах з непоганими базовими характеристиками – успішно продаються при правильному підході до процесу», – сказав Дмитро.  

Нагадаємо, що по всій Україній ввели режим надзвичайної ситуації та продовжили загальнонаціональний карантин до 24 квітня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 лютого 2023
24 березня 2022
15:05
17 березня 2022
10 березня 2022
15:00
08 жовтня 2021
19:30
22 серпня 2020
13 лютого 2020
11 жовтня 2019
14 серпня 2019