Поділитись:

Комітет Європарламенту підтримав надання безвізу Україні

Четвер, 07 липня 2016, 13:03
Комітет Європарламенту підтримав надання безвізу Україні

7 липня у Страсбурзі Комітет у закордонних справах Європарламенту рекомендував надати безвізовий режим трьом країнам: Україні, Грузії і Косово.

Про це повідомили у прес-службі Європарламенту, – пишуть Українські національні новини.

З питання України доповідав польський депутат Яцек Саріуш-Вольський.

У підсумку за надання Україні безвізового режиму проголосували 42 депутати комітету, троє були проти і шість утрималися.

Як пише Укрінформ, члени комітету наголосили, що скасування візових вимог для українців повинно відбутися незалежно від процесу прийняття в ЄС нового механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

Водночас, повідомляє видання, комітет у закордонних справах має лише дорадчу функцію у питанні безвізового режиму для України, а головні рекомендації готує доповідач Марія Габріел (депутат із Болгарії), які має затвердити комітет з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ. Але, як повідомили у зазначеному комітеті, питання безвізу для українців не буде розглянуто на найближчих засіданнях наступного тижня, відтак, до нього повернуться лише у вересні.

Як заявила напередодні віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, просування процедур скасування візового режиму для України, зокрема подальший розгляд цього питання у Європарламенті і Раді ЄС, відтермінували міграційна криза та вихід Великої Британії із Співтовариства.



Надрукувати
мітки:
коментарів