Поділитись:

Скільки часу займає підготовка до ЕКЗ і чому це індивідуально*

Середа, 25 березня 2020, 12:44
Скільки часу займає підготовка до ЕКЗ і чому це індивідуально*

ЕКЗ – ефективний спосіб запліднення, коли у пари не виходить завагітніти природним шляхом. З приводу цієї процедури багато питань, одне з популярних стосується термінів – скільки часу потрібно на підготовку? Однозначної відповіді немає, оскільки на терміни впливає обраний протокол. Залежно від нього цикл ЕКЗ триває 2-4 тижні. На вибір конкретного протоколу впливають:

  • вік жінки, яка бажає стати матір'ю;
  • стан гормонального фону на основі досліджень;
  • фактори, що визначають безпліддя і т. д.

Конкретний протокол для проведення процедури ЕКЗ запліднення обирається після індивідуального обстеження, ретельної діагностики. А ось цей етап в середньому займає 2-3 місяці. Технічно вона не входить в цикл ЕКЗ, але теж вимагає чимало часу.

Етапи циклу і їх тривалість

Максимально детальну інформацію про проведення процедури та підготовку ви знайдете за посиланням на сайті клініки професора Феськова О.М. Але коротко етапи лікування виглядають так:

  • Стимулювання овуляції. Цього досягають за допомогою гормональних препаратів. Процес займає від 8 до 12 днів і постійно контролюється за допомогою УЗД.
  • Пункція (забір) фолікулів, забір сперми донора.
  • Запліднення яйцеклітин спермою в лабораторії, створення умов для розвитку ембріонів. Останні від 3 до 5 днів знаходяться в спеціальному інкубаторі, що імітує природні умови порожнини матки.
  • Перенесення ембріонів пацієнтці. Це робиться, коли вони досягли потрібного рівня розвитку. Процедура досить комфортна.
  • Гормональна терапія для збереження вагітності. Вона триває протягом двох тижнів після підсаджування ембріонів.
  • Проведення тесту і, ще через тиждень, УЗД - ці дослідження допомагають визначити, чи настала довгоочікувана вагітність.

Кожен етап роботи строго регламентується правилами й нормами в залежності від протоколу, тому жінці потрібно набратися терпіння і чекати результату в терміни, позначені лікарями.

Скільки часу займає підготовка до ЕКЗ і чому це індивідуально*

ЕКЗ – це завжди індивідуально

Протягом усього терміну підготовки важливо зберігати спокій і гарний настрій, уникати стресу і дотримуватися інших рекомендацій лікарів. Спокійне, розмірене очікування підвищує шанси на успіх.

Всі ситуації різні, тому шукати точну відповідь на свої питання в Інтернеті немає сенсу - ви отримаєте орієнтовну інформацію, а точну дасть професіонал, який з вами працює.

Надрукувати
мітки:
коментарів