Поділитись:

Завтра на Волинь привезуть захисні маски, – голова ОДА

Вівторок, 24 березня 2020, 14:48

На Волині засоби індивідуального захисту першими отримають ті, хто на передовій у боротьбі з COVID-19.

Про це заявив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, – повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Перший вантаж з спецодягом та масками, який направило на Волинь Міністерство охорони здоров’я України, розприділять між Волинською обласною інфекційною лікарнею та Волинським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Експрес-тести на коронавірус отримають 24 медзаклади області.

Експрес-тести надійдуть в усі районні центри та міста обласного значення. Окрім того, їх отримають бригади обласного центру екстреної медичної допомоги, які цілодобово чергують на пункті пропуску «Ягодин».

Ще частину тестів отримають обласна інфекційна лікарня, Луцький клінічний пологовий будинок, Волинський обласний перинатальний центр, Волинське обласне дитяче ТМО, Волинська обласна клінічна лікарня.

Голова Волинської ОДА та очільник оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру Юрій Погуляйко повідомив, що завтра в область привезуть значну кількість (близько 230 тисяч масок) із Державного резервного фонду України, які отримають усі медзаклади. 

«Сьогодні ж ми передамо отримані засоби індивідуального захисту туди, де їх нестача відчувається найбільше. Лікарі екстреної допомоги та інфекційної лікарні – на передовій нашої боротьби з COVID-19. Вони мають бути захищеними в першу чергу», – наголосив голова ОДА.

Зі слів заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щербак, сьогодні область отримала тести методом ПЛР. Зараз представники Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України вивчають інструкції та методику роботи з тестами, які надійшли з Китаю. Тож поки алгоритм роботи з виявлення та підтвердження коронавірусної інфекції у волинських пацієнтів лишається незмінним – біоматеріал для лабораторних досліджень направляють у Київ.

ОНОВЛЕНО: спочатку в ОДА повідомляли про те, що в область надійде 230 тисяч масок. Згодом пресслужба адміністрації зазначила, що кількість масок уточнюється. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів