Поділитись:

У гуртожитках СНУ облаштували місця для ізоляції студентів

Вівторок, 24 березня 2020, 11:43

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, незважаючи на запровадження карантину, не виселяв студентів, які проживають в гуртожитках.

Про це інформує відділ зв’язків із громадськістю СНУ імені Лесі Українки.

18 березня Університет від Міністерства освіти і науки України отримав лист, у якому наголошувалося, що в період карантину неприпустимо змушувати здобувачів освіти залишати гуртожитки. Того самого дня під час засідання уряду відповідну позицію озвучив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Керівники закладів зобов’язані на час карантину забезпечити нормальну роботу гуртожитків, інформувати  студентів та персонал про заходи безпеки у зв’язку з поширенням COVID-19, а також забезпечити в гуртожитках місця для ізоляції студентів з симптомами гострих респіраторних захворювань», – відзначив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Тож у гуртожитках вишу посилили пропускний режим, перманентно проводяться всі рекомендовані санітарні заходи, студентів інформують про потребу дотримуватися під час карантину порад лікарів.

«Станом на 23 березня в гуртожитках Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки проживає 124 студенти, із них: 19 – іноземці, 1 – переселенець із тимчасово окупованих територій, 1 – дитина-сирота. Усі почувають себе добре... Виконуємо всі необхідні санітарні норми та інші рекомендації, які стосуються періоду карантину. Систематично обробляються приміщення, коридори, ручки дверей дезінфікуючими засобами.

Чергові у гуртожитках працюють у масках, а також використовують антисептик. У гуртожитках забезпечено місця для ізоляції студентів з можливими симптомами гострих респіраторних захворювань. На сьогодні вони порожні, сподіваємось, такими й залишаться. Про примусове виселення здобувачів освіти не йдеться»,  – прокоментувала директорка студентського містечка Університету Світлана Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

 

Надрукувати
мітки:
коментарів