Поділитись:

Підземного переходу в центрі Луцька не буде

Середа, 06 липня 2016, 17:42

Підземного переходу на Театральному майдані Луцька не буде. На думку більшості членів виконкому та депутатів Луцькради підземний перехід не вирішить питання із заторами в центрі, а навпаки – погіршить ситуацію.

Питання будівництва чи доцільності підземного переходу немає стояти, оскільки вже виділена земельна ділянка. Про це розповів 6 липня начальник упправління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк під час засідання міськвиконкому.

Депутат Микита Рабан нагадав, що проти будівництва в центрі підземного переходу була створена відповідна петиція, яку проігнорували.

"Чи наявні гарантії, що інвестор закінчить грандіозний проект, а не залишить його на півдорозі?" – запитав Микита Рабан.

Представник забудовника переконував, що перед початком будівництва будуть акумульовані кошти на його проведення і, відповідно, на завершення. Також він додав, що безумовно, для того зведення в центрі підземного переходу треба буде зруйнувати нещодавно укладений асфальт та бруківку. Однак запевнив, що вони відновлять їх одразу після завершення будівництва переходу, в якому буде до всього розміщений торговий центр.

Микита Рабан стояв на своєму, пояснюючи свою позицію тим, що створення торгового центру призведе до необхідності відвідувачів під'їжджати, паркуватись і це точно не вирішить питання із розвантаженням транспорту, а навпаки – ускладнить ситуацію.

Його думку поділив і заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

"Небезпека в тому, що немає гарантій, що забудовник почне будівництво, а гроші на середині реалізації проекту закінчиться і все залишиться в недоробленому стані," - додав своє припущення депутат Ігор Поліщук.

Натомість представник забудовника зазначив, що це не через їхню вину будівництво затягується і вже 8 років, як вони не можуть завершити цей проект.

Утім, члени виконкому не підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів