Поділитись:

Європі треба два роки, аби перемогти коронавірус, – китайські експерти

Понеділок, 23 березня 2020, 09:55

Епідемія коронавірусу у Китаї, звідки найімовірніше походить інфекція, останнім часом іде на спад. Втім від коронавірусу дедалі більше страждає Європа. Тим часом у Китаї прогнозують, що для повної перемоги над вірусом Європі знадобиться близько двох років.

Європейським країнам навіть не варто розраховувати на швидку перемогу над коронавірусом, – заявив один з провідних вірусологів Китаю Чжан Веньхунь. Про це інформує 24 телеканал.

"Цілком імовірно, що вірус буде зникати, а потім десь знову проявлятися. Так може тривати рік або два. Можу сказати точно: забудьте, що пандемія завершиться у Європі в найближчому майбутньому", – заявив китайський вірусолог.

Він також підкреслив, що терміни, коли епідемію почнуть контролювати у Європі, залежать від глобальних зусиль з її стримування. Мовляв, для вирішення проблеми найближчим часом заходи мають бути надзвичайно радикальними.

"Якщо б у всьому світі можна було припинити рух на 4 тижні, то пандемію можна було б зупинити. Та мені важко навіть уявляти, що таке можливо", – резюмував Чжан Веньхунь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО 

Надрукувати
мітки:
коментарів