Поділитись:

В Україні 73 людини захворіли на коронавірус: вам і досі смішно?

Понеділок, 23 березня 2020, 07:40

І досі меми, жарти, коментарі із сарказмом. Втішні смс про те, що світ переживав чуму, пташиний грип, кір. І всі живі. Але від жодного грипу за добу не помирало більше 700 людей.

COVID-19 – то інше. Грип і кір не робили вулиці нашого міста настільки порожніми. Я не бачила черг за продуктами, які тягнуться на вулиці на кілька метрів. Я не бачила покупців у респіраторних масках. Для  мене, як і для багатьох, – то вперше.

Я виходжу на вулицю, мої діти гуляють, де немає скупчення людей. Свіже повітря потрібне. Я впевнена, що не захворію, але коли йду по вулиці, коли заходжу до магазину, я одягаю маску. І вперше я бачу логіку у діях президента: карантин – то, блін, правильно. Вчасний карантин. Щоб попередити. Та не вдалося. Вірус шириться. Розповзається країною… І його важко спинити: 73 хворих.

Запровадження карантину - то є правильно. Респект. Неправильно діємо ми. Наражаючи себе та  інших на небезпеку. Продовжуючи ходити в магазини за шоколадкою, завтра – за цукерками.

А вірус не зупиниться. Доки не зупинимося ми.

Меми – потрібні, жарти – обовязкові. Але – у фейсбуці. На вулиці – маски і рукавички, і відстань одне від одного – не менше двох метрів. Будьмо свідомими.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів