Поділитись:

Вибори на 23-му окрузі: ДВК не розпочали свою роботу

Середа, 06 липня 2016, 16:15

Проблеми волинських ДВК із проведенням перших засідань та включення кандидатами до складу дільничних комісій людей без їх відома.

Такі негативні тенденції фіксують спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" станом на 5 липня у 23-му одномандатному виборчому окрузі.

Зокрема, станом на 5 червня, жодна з ДВК Маневицького, Любешівського, Камінь-Каширського районів та більшість дільничних комісій Ківерцівщини ще не провели своїх перших засідань.

Відповідно до ч. 4 ст. 33 Закону України "Про вибори народних депутатів України" перше засідання виборчої комісії скликається її головою не пізніш як на третій день після дня її утворення, а наступні - за необхідністю.

Громадянська мережа ОПОРА уже повідомляла, що рішення ОВК у виборчому окрузі № 23 про утворення дільничних виборчих комісій було прийнято 1 липня. А отже, останній день проведення першого засідання ДВК був понеділок, 4 липня.

Основною причиною таких фактів є некомпетентність керівного складу дільничних виборчих комісій. Більшість із них працює на виборах вперше та погано орієнтується у виборчому законодавстві.

Також, спостерігачі ОПОРИ фіксують факти включення кандидатами людей до складу ДВК 23-го виборчого округу без їх відома. Мова йде про таких кандидатів-самовисуванців як: Максим Богун, Володимир Демчук, Валентина Малькова та Олександр Орел.

Як приклад, до Громадянської мережі ОПОРА зателефонувала мешканка м. Львова Ольга Аршулік, яку включено до складу ДВК № 070331 у с. Звози Ківерцівського району за поданням кандидата Володимира Демчука. Жінка стверджує, що жодної згоди на членство в ДВК не давала, про самого кандидата вперше чує. Більше того, вона стурбована тим, звідки кандидат чи працівники його виборчого штабу взяли номер її мобільного телефону, паспортні дані, адже саме ці персональні дані були використані для підготовки відповідного подання.

Надрукувати
мітки:
коментарів