Поділитись:

"Навіть якщо тести на коронавірус є, то тоді незрозуміло, де вони", – Супрун

Субота, 21 березня 2020, 23:22

Коронавірус дуже швидко поширюється по планеті, а тому постає питання: як бути далі? Ексміністерка Уляна Супрун вважає, що тести допомогли б виявляти українцям захворювання на перших стадіях, однак, де їх знайти, ніхто не знає.

Про це ексчиновниця написала у фейсбук.

""МОЗ України закупило тест-системи", “тести їдуть у регіони”, “тести вже є у сімейних лікарів”, “скоро буде достатньо тестів”, “тестів вже є достатньо” – останні два місяці ми всі чуємо абсолютно різну інформацію про наявність тестів для виявлення інфікованих на SARS-CoV-2. Начебто вони є, але кількість проведених тестувань говорить про зовсім інше", – заявила вона.

Супрун отримує повідомлення з різних регіонів України, в яких користувачі розповідають, що ніхто не тестує на наявність SARS-CoV-2 і тестів немає.

“Навіть якщо тести є, то тоді незрозуміло: де вони, у якій кількості і чому в таких умовах досі немає нормальної можливості їх робити. Наприклад, якщо тести доступні, можна було б створити просту платформу, де кожен може побачити, скільки тестів в регіоні, і де вони є. Це справа, яка займає кілька годин, але вже навіть такий ресурс дав би людям краще розуміння ситуації”, – заявляє медик.

Супрун підкреслила, що справжня турбота про здоров’я громадян, особливо в умовах пандемії, виявляється в чітких і реальних діях. Вона заявила, що у нас немає часу на задоволення чиїхось політичних амбіцій і імітацію діяльності. І закликала чиновників і владу діяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМАХ: 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів