Поділитись:

Волинян закликають НЕ відвідувати Воротнів і інші рекреаційні пункти

П'ятниця, 20 березня 2020, 14:20
Волинян закликають НЕ відвідувати Воротнів і інші рекреаційні пункти

У зв’язку з карантином лісівники НЕ рекомендують відвідувати рекреаційні пункти. Зокрема – Воротнівське лісництво ДП «Ківерцівське ЛГ».

Про це в коментарі “Конкуренту” повідомили в управлінні лісового господарства області.

Заборонити пересування людей вони не можуть, однак мусять попередити про небезпеку.

“Розуміємо, що під час карантину вам особливо хочеться піти на прогулянку до лісу. Дякуємо, що ви все частіше обираєте для цього спеціально облаштовані місця – рекреаційні зони – і таким чином не наражаєте ліс на пожежну небезпеку. Але нинішня ситуація – не сприятлива для такого виду відпочинку”, - зазначили лісівники.

Вони просять на період карантину не відвідувати рекреаційні пункти. Особливо – придорожні. У тому числі – Воротнівське лісництво ДП «Ківерцівське ЛГ».

“Не радимо – тому що вони стали дуже людними! А це означає – перестали бути безпечними для вашого здоров’я! Силами лісівників проводяться заходи дезінфекції. Але це не дає стовідсоткової гарантії безпеки! Обирайте для прогулянок у лісі маловідвідувані місця. Але при цьому обов’язково дотримуйтеся правил пожежної безпеки. Бережіть ліс, який є відіграє колосальну роль для нашої екології. І бережіть себе”, - наголошують в управлінні.

Також вони попереджають, що цього року у весняному лісі є ще одна загроза: кліщі. Вони також є збудниками як вірусних, так і бактеріальних захворювань.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів