Поділитись:

Місцеві ради закликали "скинутися" на боротьбу з коронавірусом

П'ятниця, 20 березня 2020, 10:23

Депутати Волинської обласної ради звернулися до голів районних рад, міських, селищних, сільських голів та голів об’єднаних територіальних громад з проханням передбачити передачу міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів обласному бюджету на забезпечення потреб обласних закладів охорони здоров’я, на які буде покладено основні функції з лікування інфікованих хворих. 

Відповідне рішення ухвалили у п'ятницю, 20 березня, під час позачергового сесійного засідання. 

Подаємо текст звернення без змін:

У зв’язку з надзвичайною ситуацією, що складається навколо загрози поширення коронавірусної інфекції COVID-19, усі можливі кошти обласного бюджету (в т.ч. раніше передбачені на капітальні видатки) спрямовуються на превентивні заходи та боротьбу з небезпечною інфекцією.
Загроза швидкого та легкого поширення інфекції вимагає від усіх гілок влади здійснювати карантинні та інші обмежувальні заходи, а від громадян - проявляти свою громадську свідомість і не допустити поширення вірусу. 
Закликаємо Вас для забезпечення найважливіших заходів з попередження та лікування хворих на території області якнайшвидше переглянути затверджені видатки місцевих бюджетів і ваших територій, в т.ч. капітальні видатки.
Для забезпечення потреб обласних закладів охорони здоров’я, на які буде покладено основні функції з лікування інфікованих хворих, закликаємо передбачити передачу міжбюджетних трансфертів з місцевих бюджетів обласному бюджету. 
Тільки разом, спільними зусиллями усіх гілок влади та громадськості можна подолати небезпечні виклики для волинян. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМАХ: 

 


 

Надрукувати
мітки:
коментарів