Поділитись:

Коли сидіти вдома, а коли їхати в лікарню: поради від волинського пульмонолога

П'ятниця, 20 березня 2020, 09:50

Волинський лікар-пульмонолог зазначив, що захворіти на COVID-19 може кожен, але в переважній більшості всі одужують.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці і дав поради, як діяти. 

"Якщо у вас є будь-які симптоми гострої респіраторної вірусної інфекції (назофарингіт, кашель, задишка на фоні загального нездужання й лихоманки тощо) та/або кишкові розлади – сидіть в ізоляції вдома та негайно ТЕЛЕФОНУЙТЕ своєму сімейному лікарю та/або іншому лікарю, якому ви довіряєте! Прошу вас, якщо ви захворіли, то не біжіть одразу в лікарню робити рентген, це недоцільно! При різкому погіршенні загального стану з ознаками дихальної недостатності (задишка з кашлем в спокої яка посилюється при навантаженні на фоні загального нездужання), порушення свідомості тощо телефонуйте одразу на "103", – написав він.

Із його слів, обстеження експрес-тестами на грип та COVID-19 можливе лише в умовах медзакладів за призначенням лікаря, ПЛР до РНК коронавірусу можливе тільки в умовах інфекційних закладів, біоматеріал якого для підтвердження централізовано відправляється у вірусологічну лабораторію на Київ.

Бригади екстреної медичної допомоги (103) в домашніх умовах не обстежують, тільки транспортують в лікарню та/або у разі потреби госпіталізують з підозрою на коронавірусну інфекцію в спеціалізований медичний заклад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів