Поділитись:

З підсакою і акумулятором: зловили волинян, які "набраконьєрили" на 30 тисяч

П'ятниця, 20 березня 2020, 04:10

19 березня 2020 року Волинський рибоохоронний патруль здійснив спілий рибоохоронний рейд з громадськими активістами. Захід проведено на р. Полонка, поблизу с. Городище Луцького району Волинської області, інформує пресслужба рибоохорони.

Близько 2 години викрито двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – підсакою. Порушники встигли виловити водні біоресурси: плітка – 168 екз., щука – 42 екз., лин – 12 екз., карась сріблястий – 6 екз., окунь – 2 екз. Загальна вага незаконно добутої риби склала 40 кг. Завдано збитків у розмірі 30 124 грн. На місці скоєння правопорушення виявлено акумулятор та фару, які можуть бути підставою вважати, що вилов риби здійснювався електрострумом. Наразі проводяться відповідні експертизи для підтвердження чи спростування даного факту.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

«Ми вдячні активній громадськості за участь в рейді та допомогу у викритті незаконного рибальства. Спільна робота ілюструє наскільки важливо співпрацювати разом в боротьбі з браконьєрством. Обов'язок кожного з нас – берегти природні ресурси, не бути осторонь та робити все щоб попередити нові порушення», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Нагадуємо, в Управлінні функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, щуки – 340 грн, лина – 119 грн, окуня та карася сріблястого – 17 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів