Пасивний дохід за допомогою сайту: міф чи реальність?*

Середа, 18 березня 2020, 17:11

Пасивний дохід - це дохід, що не залежить від вашої щоденної діяльності. Це кошти, які надходять до вас, навіть коли ви хворієте, втрачаєте основну роботу або знаходитесь на відпочинку.

В сучасному світі дуже багато пов'язано з Інтернетом. Ми замовляємо товари онлайн, спілкуємося з друзями і колегами, читаємо статті і вчимося онлайн.

Інтернет стає найпопулярнішим способом заробити. Ютубери, блогери, онлайн-магазини - всі вони заробляють в інтернеті. Але як отримати пасивний дохід, створивши свій власний сайт? Як мінімізувати витрати на це і чи дійсно сайт може допомогти на старті вашої ідеї для пасивного доходу?

Почнемо з того, як створити свій сайт. Є кілька способів для створення сайту.

  1. Wordpress, або схожа СMS. Вам необхідно купити тему для майбутнього сайту, домен, хостинг, і виконати всі необхідні налаштування. Після цього, можете редагувати тему сайту. Для роботи з Wordpress необхідні навички програмування, знання CSS, - що не є плюсом для людини, яка не володіє цими навичками.

  2. Найняти веб-дизайнера/програміста. Це один з простих способів отримати сайт, але не дешевий. Він підійде, якщо ви точно впевнені в своїй ідеї для сайту, і вам не вистачає часу на його створення. Тоді, звісно, ви можете найняти програміста або веб-дизайнера, які зможуть створити вам сайт. Приготуйтеся до того, що доведеться витратити багато сил на пошуки надійного виконавця.

  3. Створити сайт за допомогою конструктора сайтів самостійно. Це один з найкращих варіантів для створення сайту з мінімальними фінансовими та трудовими затратами. Перевагами використання конструкторів сайтів є: швидкість створення сайту, легкість і простота у використанні, відсутність необхідності знання мов програмування, низька ціна, онлайн підтримка, величезний вибір готових шаблонів, маркетингові та seo інструменти.

Наприклад, на конструкторі сайтів Weblium у вас є можливість створити дійсно красивий та оптимізований сайт з власним доменом всього за 8,25 доларів на місяць. Також є і безкоштовна опція створення сайту на брендовому субдомені weblium. Вам необхідно лише зареєструватися, вибрати підходящий шаблон для майбутнього сайту, додати свій контент та запустити сайт.

Припустимо, що сайт вже створений одним із цих способів. І наступне питання в тому, як заробити.

Є безліч успішних блогів, сайтів з продажу товарів і сервісів. Але, так само, є і безліч занедбаних веб-сторінок, які не принесли своїм власникам очікуваного прибутку. У чому ж тоді справа?

Переваги пасивного заробітку за допомогою сайту:

  • створити сайт просто. Не потрібні великі фінансові витрати. Сьогодні досить легко підібрати спосіб створення сайту зважаючи на свій бюджет і можливості.
  • не потрібен офіс або особливе приміщення для роботи - тільки ноутбук і бажання щось робити.
  • можливість заробляти кошти з будь-якої точки світу.
  • широкий спектр ідей для створення сайту для пасивного доходу.

Недоліки пасивного заробітку на сайті:

  • насправді, заробіток не такий вже і пасивний. Вам доведеться створювати контент, якщо ви зробили блог. Потрібно підтримувати сайт в робочому стані, наповнювати його, спілкуватися з рекламодавцями і багато іншого. Це забирає час, і не завжди цей час окупиться (особливо на перших порах).
  • ви повинні бути і менеджером, і маркетологом, і агентом з підтримки користувачів. Навіть на звичайний блог надходять коментарі і питання від читачів. Треба приділяти час на відповіді і перегляд запитів.
  • рекламодавці не завжди охоче публікують рекламу на невідомі сайти. Доводиться працювати над його просуванням, підтримкою і розвитком сторінок в соцмережах і на тематичних форумах;
  • ви могли б найняти співробітників, які будуть робити всі організаційні речі за вас. Але це теж не буде пасивним доходом, оскільки на вас будуть обов'язки по організації робочого процесу. А це не відрізняється від будь-якого іншого типу бізнесу.

При цьому, дохід без особливих витрат можливий. Ось кілька порад:

  • не виділяйте величезний бюджет на створення сайту, щоб підстрахувати себе від можливих збитків. Скористайтеся бюджетним способом створення сайт;
  • налаштуйте сайт так, щоб монетизація забирала якомога менше часу;
  • поставте партнерські посилання на своєму сайті - це можна зробити всього один раз, і користувачі почнуть переходити по ним - ось вам і пасивний дохід. Продумайте варіанти для розміщення рекламних банерів.

Заробіток в інтернеті це не міф. Він можливий і реальний. Головне - чітко поставити перед собою ціль та йти до неї. Але, "пасивним" назвати цей заробіток, все ж таки, важко, хоча, і правильна організація роботи здатна звести до мінімуму грошові та інші витрати, відкривши можливості пасивного заробітку з мінімальними вкладеннями. Почніть з простого - зі створення сайту.