Поділитись:

Перше завдання – це захистити медиків, – начальник управління охорони здоров’я Волині

Середа, 18 березня 2020, 13:50
Перше завдання – це захистити медиків, – начальник управління охорони здоров’я Волині

Найважчим питанням є зараз захист медпрацівників, тобто надання в достатній кількості засобів індивідуального захисту.

Про це 18 березня під час наради повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Він зазначив, що якщо медики не зможуть надавати допомогу, то це стане серйозною проблемою. Базовою медустановою для допомоги стане Волинська обласна інфекційна лікарня.

“Якщо буде розвиватися ситуація так, як в європейський країнах, то інфекційної лікарні не вистачить”, – зазначив Ващенюк.

Тож долучатимуть обласну клінічну лікарню для дихальної підтримки та міську, яка буде працювати для надання екстреної допомоги.

“На сьогодні є 208 ліжок інтенсивної терапії. На них ми провели розрахунок, але якщо буде збільшуватися кількість пацієнтів, то, за нашими розрахунками, їх потрібно буде збільшувати вдвічі. Якщо перепрофільовувати терапевтичні ліжка, а кожна лікарня готова надати цю терапевтичну службу, а при потребі – і всю лікарню перенаправити на надання допомоги хворим із вірусом, то загальна потреба в обладнанні і засобах індивідуального захисту становить понад 200 млн грн. На сьогодні, якщо не буде потреби в перепрофілюванні, то засобів захисту є на тиждень роботи. Обласна сесія зараз виділила кошти для придбання засобів захисту”, – додав Ващенюк.

Окрім цього, він зазначив, що потрібно ще купити апарати для дихання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів