Поділитись:

Валерій Харчишин потрапив у лікарню з підозрою на коронавірус

Середа, 18 березня 2020, 08:55
Валерій Харчишин потрапив у лікарню з підозрою на коронавірус

Лідера гурту "Друга ріка" Валерія Харчишина госпіталізували в інфекційну лікарню Білої Церкви, бо запідозрили в нього коронавірус. Проте згодом діагнос не підтвердився.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.  

Він став одним із тих, хто опинився у групі ризику, повернувшись з Італії в період спалаху епідемії, адже згодом відчув усі симптоми вірусу, описаного в анамнезах COVID-19. Відповідно, порадившись зі страховою, звернувся до "швидкої". 

"Обстеження та госпіталізація є вимушеним, а не обов’язковим кроком, і стала для мене єдиною опцією, бо у "багажнику" – сухий кашель, задишка, температура, високий тиск, контакти з потенційно зараженими в італійській лікарні, відвідані аеропорти у Мілані, Римі, Туріні, Празі та подорож за кермом з Ломбардії до Лігурії зупинками у людних місцях. Знову ж таки, подорож – не для розваги. Скажу вам, що я абсолютно адекватно ставлюся до карантину та відповідної гігієни. Але я проти агогії, вірніше, відчуваю злість до паніки, що своїми заявами сіють деякі урядовці та решта охочих під божевільні очі "вболівальників" "очолити та перемогти" головну подію, створюючи штучний дефіцит на різне лайно та на експрес-тести, що не дають аж ніякої гарантії вашої неінфікованості, бо таким тестом є лише ПЛР. Але це не означає, що сьогдні вранці вам необхідно терміново штурмувати зі зброєю єдину лабораторію, де проводять таке ПЛР-дослідження. Вам його обов’язково проведуть, коли в цьому буде необхідність. Повірте. Але запасіться не гречкою, а звичайним терпінням. Мій аналіз опинився першим, що досліджували. Скажу: все працює, через сраку, але працює... Можливо, це тільки початок, тому так важко дається перший урок", – написав він.

Далі Валерій Харчишин розповів, як він, власне, потрапив у лікарню у Білій Церкві. 

"Якщо ви (як і я) мешкаєте або раптом опинилися десь у передмісті, проживаєте в Ірпені, Гостомелі, Бучі, Вишгороді, Борисполі, Броварах чи навіть у Конче Заспі і Борщагівці – пощастить, якщо в Гатному/Чабанах, Глевасі, то з симптомами "коронаРОвірусу" (тричі озвучена цитата працівника "швидкої"), вас неоднмінно відвезуть не до найближчої лікарні чи святої Олександрівської (Жовтневої), а до Білої Церкви (за 100 км від мене, наприклад). Ви погодитеся, бо пройти тест по-іншому вам не запропонують. Зрештою, після кількох марних пропозицій змінити маршрут до Центральної київської лікарні, ви наважитесь відпустити "швидку", щоб дістатися власним авто/таксі/з другом, аби не займати оперативну машину кількагодинною подорожжю до сусіднього міста, бо раптом бригаді за викликом доведеться їхати рятувати життя замість прогулянки до БЦ, але вам точно відмовлять... Бо на своєму авто "нєпаложено". Хтозна, може, й логічна інструкція, але ж не за 100 км!!! І ось, за якихось півтори години ви – в омріяному інфекційному відділенні лікарні N3 Білої Церкви", – зазначив Харчишин. 

Валерій Харчишин потрапив у лікарню з підозрою на коронавірус

Він зауважив, що відділення відремонтоване, персонал – привітний і професіний. Проте ніяких тестів у ніч з п’ятниці на суботу у призначеному Київською ОДА центрі боротьби з "COVED -19" немає. Вони були в Ірпені (звідки "швидка"). На питання, для чого тоді привезли за 100 км від Києва, лікарі розводять руками. Зранку, не дочевшись понеділка з доставкою швидкісних тестів з області, медзаклад самостійно придбав їх за власні кошти.

"Раділи недовго, бо з’ясувалося, що експрес-тест – чисто психологічна опція і не дає жодних гарантій! Вчора у власній паніці я цього не почув від епідеміолога. Для повного виключення потрібно провести ПЛР-тест, а для цього матеріали мають відвезти назад до Києва в єдину призначену лабораторію. Чому не можна було зробити такий забір не за 100 км, а в іншій лікарні чи у скафандрах прямо у "швидкій" взяти матеріали і доправити до лабораторії? Логічно? Якщо ви думаєте, що з причини безпеки, – ні. Поясню. Коли я почав відмовлятися від подорожі до БЦ, порадили цього не робити, натомість, якщо вже так, запропонували підписати відмову від госпіталізації і залишатися вдома необстеженим під розписку про дотримання домашнього карантину усіма членами родини до встановлення шляхів проходження тесту..." – написав музикант. 

Тест таки зробили у неділю у спецлабораторії Києва, що показав негативний результат, але у Харчишина таки виявили односторонню пневмонію, з якою він відправився до київської лікарні. 

Валерій Харчишин потрапив у лікарню з підозрою на коронавірус

"Для підтримки спокою. За чaс мого триденного перебування у Білій Церкві жодного нового "хворого" до першого поверху призначеної лікарні не привезли. Він був повністю порожній. Будь ласка, не втрачайте розуму, але дотримуйтеся банальних засобів гігієни і самокарантину замість того, аби бігати по магазинах, знищуючи річні запаси масок, експрес-тестів, гречки, батарейок та туалетного паперу, якщо, звісно, ви його не збираєтеся їсти для профілактики. Кажуть: допомагає тільки хорватського та чорногорського зразка! Будьте здорові! Бережіть себе та близьких!" – завершив розповідь Харчишин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів