В Україні масово ширяться фейки про карантин і коронавірус, – Нацполіція

Середа, 18 березня 2020, 08:32

Інформаційно-аналітичні підрозділи департаменту Кіберполіції фіксують різке збільшення випадків розповсюдження різноманітних чуток та неправдивої інформації у зв’язку із введенням у державі режиму карантину для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Про це повідомили на сторінці Національної поліції України. 

Ті, хто розповсюджує фейки в таких умовах, хочуть поширення паніки та дестабілізації ситуації. Фейки, чутки та відверта неправда має різноманітний характер: починаючи від фейку про розпилення вночі дезінфікуючих засобів із гелікоптерів над спальними районами великих міст і завершуючи забороною прогулянок із дітьми вулицями Києва під загрозою адміністративної та кримінальної відповідальності. 

Відтак поліція просить українці критично ставитися до таких чуток та повідомляти Департамент кіберполіції про їхнє поширення за електронною адресою: callcenter@cyberpolice.gov.ua та телефоном – (044) 29 00 110 – для встановлення джерел їхнього поширення та притягнення до відповідальності осіб, котрі поширюють завідомо неправдиву інформацію.

З питань, що стосуються порядку організації карантинних заходів та відповідальності за їх порушення, офіційна інформація буде розповсюджуватися винятково офіційними каналами через інтернет-портали Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю