Поділитись:

З'явилася інфографіка щодо смертності від коронавірусу в Італії: вік,стать, симптоми

Середа, 18 березня 2020, 03:18

Відомий російський журналіст та блогер Андрій Мальгін, що практично постійно проживає в Італії, на своїй сторінці у Facebook опублікував інфографіку щодо смертності від коронавірусу в Італії.

"У мене часто запитують, який вік померлих під час епідемії коронавірусу в Італії. Сьогодні вранці Вищий інститут здоров'я Італії опублікував статистику, представлену на першому графіку (померлі в останні три дні в статистику поки не потрапили). Другий графік показує летальність інфікованих в залежності від віку (перша цифра – загальний показник) Середній вік померлих становить 79,4 року, що приблизно на 15 років вище, ніж в цілому в інфікованих коронавірусів пацієнтів. 71,6% померлих – це чоловіки й 28,4 % – жінки", – йдеться в дописі Мальгіна.

Він зазначив, що зареєстровано тільки двоє людей, які померли у віці до 40 років: це чоловік 39 років з раніше існуючими психічними захворюваннями, діабетом і ожирінням, він помер вдома, а також жінка 39 років, з уже існуючим онкологічним захворюванням, вона померла в лікарні.

"Графік показує, що після 70 років летальність значно збільшується. Вирішальну роль відіграє наявність хронічних патологій, що вже існували у померлих від інфекції COVID-19 пацієнтів", – додав він.

Мальгін зазначив, що найбільш поширені хронічні патології у померлих (треба враховувати, що поєднання кількох факторів збільшує ймовірність поганого результату):

- ішемічна кардіопатія – 37,3 %
- миготлива аритмія – 26.5 %
- перенесений інсульт – 8,2 %
- артеріальна гіпертензія – 76,5 %
- цукровий діабет –37,3 %
- деменція – 4,5 %
- хронічна обструктивна хвороба легень – 9,7 %
- рак, активний протягом останніх 5 років – 19,4 %
- хронічна гепатопатія – 7 %
- хронічна ниркова недостатність –17,5 %

Наведена також статистика за симптомами, які супроводжували захворювання. Їх п'ять:

- кровохаркання – 4 %
- діарея – 4 %
- задишка – 83 %
- кашель – 45 %
- підвищена температура – 80 %

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

 

Надрукувати
мітки:
коментарів