Поділитись:

Для аналізу ціноутворення на газ створять спецгрупу

Середа, 06 липня 2016, 08:57
Для аналізу ціноутворення на газ створять спецгрупу

Представники Кабінету Міністрів Україні на чолі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та лідери фракцій і груп Верховної Ради України під час зустрічі у вівторок досягли попередньої згоди про створення робочої групи для аналізу ціноутворення на газ в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Була ініціатива голови Верховної Ради про те, щоби ми сьогодні зустрілися і поговорили про питання ціноутворення, ціни на газ, і фактично з 19:15 зустрічалися з керівниками фракцій і груп, хто мав бажання прийти", – заявив Володимир Гройсман.

"Я би пропонував, і така попередня згода є, щоби утворити робочу групу, швидко провести необхідний аналіз, аудит, подивитися, що відбувається, і дати свої рекомендації, – зазначив Володимир Гройсман. – Домовилися про те, що створюємо робочу групу на один тиждень. Введемо туди по одному представнику від кожної групи і фракцій українського парламенту, які були би фахові, для того, щоби дуже швидко розібратися в утворенні цін, де купляє Україна газ, що ми видобуваємо".

Володимир Гройсман наголосив, що ціна на газ, яка встановлена в Україні, є ринковою. Це дозволить подолати корупцію у газовій сфері.

"Коли є єдина ціна на газ і для видобутку українського газу, немає підстав для оборудок та корупції. Тому що рента на газ потрапляє до державного бюджету, тому що ціна, яку ми сплачуємо, потрапляє до бюджету і державної компанії", – сказав він.

Прем'єр-міністр зазначив, що є політична складова, коли говорять, що треба знизити ціну на газ.

"Треба боротися не за зниження тарифів, які вбивають взагалі все господарство, а за підвищення доходів людей. Над цим потрібно концентруватися. На жаль, таких пропозицій ми не почули", – зазначив Гройсман

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
12 лютого 2024
13:15
01 лютого 2024
30 січня 2024
26 січня 2024
25 січня 2024
12 січня 2024
25 грудня 2023