Поділитись:

Через карантин лікарні зобов’яжуть перенести планові операції

Понеділок, 16 березня 2020, 09:15
Через карантин лікарні зобов’яжуть перенести планові операції

Заклади охорони здоров'я зобов'яжуть перенести планові операції на пізніший термін, щоб звільнити місця для прийому хворих на коронавірус.

Про це повідомив головний санлікар Віктор Ляшко на брифінгу в неділю, 15 березня, – пише Українська правда. 

"Вже завтра глава МОЗ підпише наказ, який буде зобов'язувати заклади охорони здоров'я переносити планові операції на пізніший термін, щоб ми звільняли заклади охорони здоров'я і були готові для надання якісної медичної допомоги, якої будуть потребувати українці. Ми продовжуємо інтенсивно готувати і перепрофільовувати заклади охорони здоров'я, щоб система охорони здоров'я змогла прийняти кількість хворих в разі масового їх надходження. Ми спочатку визначили госпітальні бази для першого прийому хворих, але ми зараз активно працюємо, щоб перепрофільовувались ліжка", – пояснив він. 

Раніше в неділю міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив: "Лікарні мають бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації. Опрацьовувати необхідно тільки ургентні випадки. Всі планові заходи скасувати та направити всі ресурси на підготовку до боротьби з інфекцією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Небезпечний вірус із Китаю

Надрукувати
мітки:
коментарів