Поділитись:

«Гематоша» від коронавірусу

Понеділок, 16 березня 2020, 07:40

Усім відомо, що ліків від коронавірусу немає. Проте луцькі аптекарі знають, що може допомогти у його лікуванні, якщо, не дай, Боже, ви ним захворієте.

Цей випадок стався у одній з моїх улюблених аптек. За що я любила цю аптеку, так через те, що там приємний і , Я ТАК ДУМАЛА, кваліфікований персонал. За те, що ти повертаєшся, щоб докупити ліки, бо вранці купила мало, а у тебе аптекарка питає:

– Ну, що ваша дитина змогла їсти «Ентеросгель»?

Дрібниця. Але ж приємно.

І от заходжу після роботи у «свою» аптеку. Черга – величезна. Маленька дівчинка з татом стоять переді мною. І тут тато питає:

– А «Гематоша» від коронавірусу допомагає?

– Так. Можете брати, – відповіла аптекарка.

Ем…Яке питання – така й відповідь?

Але…Серйозно??? Ну, добре, маски по 20 гривень, антисептики по 50 – на цьому наживаються, то – життя. А тут…

Я не одразу зрозуміла, що то за «Гематоша», наступного дня колега відкрила мені очі: звичайний гематоген.

І тут питання: ну, чому у світі від корона вірусу померло стільки людей? Луцькі ж аптекарі знають, чим його лікувати. Чи, може, то для профілактики?

Гематоге́н — профілактичний засіб, що містить залізо та стимулює кровотворення. Залізо входить до складу гематогену у вигляді залізовмісного білка — гемоглобіну, оскільки він виробляється з сухої переробленої крові великої рогатої худоби (кров обробляється для знищення інфекцій) з додаванням згущеного молока, меду, аскорбінової кислоти та інших речовин, що покращують смакові якості.

Гематоген є джерелом білка (містить всі потрібні організму амінокислоти в оптимальному співвідношенні), жирів, вуглеводів і мінералів, які містяться в пропорціях, що відповідають складу крові людини. Зовні плитки гематогену нагадують невеликі шоколадки, що мають незвичайний смак.

Надрукувати
мітки:
коментарів