Поділитись:

На Волині заготовили більше 400 тонн чорниці

Вівторок, 05 липня 2016, 13:15
На Волині заготовили більше 400 тонн чорниці

Лісової продукції на Волині станом на 1 липня 2016 року заготовили 412 тонн. Чорниці ж в області заготовили трохи більше, ніж 400 тонн.

Як розповіла начальниця головного управління Державної фіскальної служби регіону Світлана Савчук, у регіоні до проведених відповідними комісіями рейдів закупівельна ціна на чорницю становила 24 гривні за кілограм

Нині ж її вартість знизилась до 10-12 гривень за кілограм, – повідомили у у відділі інформаційної політики ОДА.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що за матеріалами деяких засобів масової інформації, ціна кілограму чорниці, котру з нашого краю експортують до Польщі, складає 400 гривень. Отже, ані власне заготівельники не отримують належних коштів за свою працю, ані територіальні громади – відповідних надходжень до місцевих бюджетів.

Відтак дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та центральних органів виконавчої влади регіону втрутитися у проблемну ситуацію та не допустити зловживань щодо несплати податків.

"Я хочу, щоби на ринку Волині, незалежно від того, чи це є українська чи іноземна компанія, всі діяли на однакових умовах та за однаковими правилами. І всі сплачували податки через ДФС в державний або місцеві бюджети, а не складали різні схеми, намагаючись волинські ягоди продати за документами інших областей держави Україна, як це зазвичай було в минулому чи позаминулому роках", – підкреслив Гунчик.

Крім цього, керівник найвищої виконавчої гілки влади області наголосив: екологічні служби краю повинні тримати ситуацію на контролі, аби збір дарів лісу не обернувся для громади плачевними наслідками, коли на місцях збору – пустки та знищені ягідники.

Надрукувати
мітки:
коментарів