Поділитись:

Їдкий дим і небо у вогні: що вночі відбувалося біля Луцька

П'ятниця, 13 березня 2020, 12:30

Співробітники ДСНС на Волині ліквідували 12 березня 10 пожеж: дев'ять пожеж – в екосистемах та одне загорання сміття.

Про це повідомили на сайті рятувальників. 

Зокрема, о 14:14 12 березня надійшло повідомлення про загорання сухої трави на площі пів гектара біля села Зимне Володимир-Волинського району. Горіння ліквідували працівники 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

У Луцькому районі горіла посуш біля сіл Сарнівка, Полонка, Зміїнець, Білостік та Сирники. Зокрема, пожежу сухої трави біля села Сарнівка на площі 0,7 га ліквідували рятувальники 20-го Державного пожежно-рятувального поста та працівники місцевої пожежної охорони села Білостік. Вогнеборці 20-го Державного пожежно-рятувального поста згодом вирушили до села Білостік, де ліквідували ще одну пожежу сухої трави. Горіння посуші на площі 1 га біля села Полонка приборкали працівники 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини. За кілька годин вони були направлені для ліквідації пожежі на відкритій території на площі 1 га біля села Зміїнець, до ліквідації якої долучилися також співробітники 25-ої Державної пожежно-рятувальної частини. О 19:38 до Служби 101 надійшло повідомлення про загорання сміття на площі 0,003 га у селі Сирники. Пожежу ліквідували рятувальники 25-ї та 6-ї Державних пожежно-рятувальних частин. О 22:34 у такому ж складі вогнеборці знову вирушили до села Сирники, на околиці якого пожежа сухої трави охопила гектар угідь. Загорання ліквідовано.

До слова, у ніч на 13 березня лучани скаржилися на їдкий дим у місті і ділилися світлинами вогняного неба. 

В Іваничівському районі поблизу села Шахтарське рятувальники 5-ї ДПРЧ ліквідували загорання посуші на площі 0,3 га, що виникла через необережне поводження з вогнем 60-річного місцевого жителя. Крім того, рятувальники 5-ої ДПРЧ ліквідували пожежу сухої трави біля села Кропивщина Іваничівського району. А в селі Седлище Старовижівського району горіння посуші на площі 0,7 га приборкали працівники 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини.

Служба порятунку вкотре закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах та на відкритих територіях. Адже очевидно, що такі пожежі не виникають самовільно, а винятково через зумисне спалювання посуші та сміття. Не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також кидати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пожежі в екосистемах можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин. Пам’ятайте, що за такі дії передбачена відповідальність згідно із чинним законодавством.

Надрукувати
мітки:
коментарів