Поділитись:

Пандемія коронавірусу може стихнути до червня, якщо діяти рішуче, - китайські вчені

П'ятниця, 13 березня 2020, 11:32

Глобальна пандемія коронавірусу може закінчитися до червня, якщо країни мобілізуються для боротьби з нею. Про це заявив старший китайський медичний радник Чжун Наньшань, пише 112.ua з посиланням на Reuters.

Як відомо, пандемія – це поширення нового захворювання в світових масштабах. Тобто, коли з'являється новий вірус і більшість людей не мають імунітету проти нього, то хвороба швидко поширюється по всьому світу.

Він також зазначив, що Китай пройшов пік заражень і нові випадки в Хубеї впали до однозначних цифр. Як відомо, близько двох третин випадків зараження коронавірусом у світі зареєстровано в центральній провінції Хубей, де вірус вперше з'явився в грудні минулого року, але в останні тижні переважна більшість нових випадків була за межами Китаю.

Китайська влада вважає, що вони вжили суворі заходи, в тому числі майже повністю ізолювали Хубей, тим самим запобігли великим спалахам в інших містах. Також уряд Китаю закликає інші країни робити те ж саме і взяти приклад з Китаю.

«Взагалі кажучи, пік епідемії минув для Китаю. Кількість нових випадків зараження падає», - сказав Мі Фен, представник Національної комісії охорони здоров'я Китаю.

Чжун Наньшань, старший медичний радник уряду, заявив журналістам, що якщо країни серйозно поставляться до спалаху і готові вжити рішучі заходи, він може закінчитися в усьому світі за лічені місяці.

"Я закликаю всі країни слідувати інструкціям ВООЗ і втручатися на національному рівні. Якби всі країни могли мобілізуватися, то пандемія може завершитися вже до червня", - сказав він.

Епідеміолог Чжун Наньшань відомий тим, що допомагав боротися зі спалахом атипової пневмонії в 2003 році. Він зазначив, що віруси зазвичай стають менш активними в теплі місяці року.

За останніми даними, у світі зафіксовано 128 343 випадки зараження коронавірусом. З них 68 324 людини вилікувались і 4 720 померли.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів