Поділитись:

Україна зможе експортувати свинину до ЄС через 10–20 років, – експерт

Понеділок, 04 липня 2016, 18:40

Україна зможе експортувати свинину до країн Європейського Союзу мінімум через 10 років, а може й 20.

Таку думку висловила експерт з питань економічної інтеграції та торговельної політики, директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан під час круглого столу щодо асоціації Україна-ЄС в Луцьку 4 липня.

Зі слів Вероніки Мовчан, незважаючи на прискіпливі вимоги ЄС до товарів тваринного походження, Україна отримала дозвіл на продаж молочних продуктів, м'яса птиці, риби та побічних продуктів тваринного походження.

Однак,на два товари тваринного походження Україна поки не має дозволу: яловичину та свинини.

Щодо першої, експерт вважає, що найближчим часом України таки отримає доступ на продаж.

"На скільки мені відомо, там великих проблем немає", – каже Вероніка Мовчан.

А щодо свинини, прогнози експерта не надто втішні.

"Щодо свинини, мій прогноз – мінімум 10 років, а може й 20. В Україні зараз є так звана африканська чума свиней. На скільки я знаю, Іспанії знадобилося чи то 25, чи 30 років, щоб подолати цю хворобу. Я не думаю, що Україні вдасться це зробити швидше", – вважає експерт.

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 травня 2020
28 травня 2020
27 травня 2020
26 травня 2020