Поділитись:

Вживання фруктів під час вагітності сприяє розумовому розвитку майбутньої дитини

Четвер, 12 березня 2020, 00:30
Вживання фруктів під час вагітності сприяє розумовому розвитку майбутньої дитини

Дослідження, проведене університетом Альберти, підтверджує, що поїдання більше фруктів під час вагітності сприяє когнітивному розвитку майбутньої дитини.

Про це повідомляє інтернет-портал folio.ca .

«Ми встановили, що споживання фруктів у період вагітності покращує розвиток дітей у віці до одного року», – зазначила авторка дослідження Клер Скавуццо.

Також вона заявила, що хоча її команда вже проводила подібний експеримент у 2016 році, та все ж вони не змогли встановити, що саме споживання фруктів, а не інші фактори, спричинило поліпшення розумових здібностей немовлят.

Щоб визначити, що саме було ключовою ланкою, вчені мали намір повторити результати попереднього дослідження, але цього разу використавши лабораторних пацюків.

«Висновки підтвердили, що наше припущення є однаково правдивим як для людей, так і для тварин: вживання фруктів позитивно впливає на розвиток уваги та пам’яті потомства. Ми вважаємо це особливо цінною інформацією для вагітних матерів, яким важливий немедикаментозний спосіб прискорення розвитку мозку немовляти», – сказала науковиця.

Співавторка дослідження Рейчел Уорд-Фланаган додає:

«Ідея того, що харчування також може вплинути на психічне здоров'я та розумові здібності, відносно недавно почала набирати обертів. Люди хочуть, щоб життя їхніх дітей починалося щасливо, і судячи з наших результатів, дієта, збагачена фруктами, є найкращим можливим способом це забезпечити».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів