Поділитись:

Вибори на 23 окрузі: кандидатом зацікавилися правоохоронці

Понеділок, 04 липня 2016, 15:04
Вибори на 23 окрузі: кандидатом зацікавилися правоохоронці

Кандидат у народні депутати по виборчому округу № 23 Сергій Була (Радикальна партія Олега Ляшка) під час свого агітаційного заходу в с. Прилісне Маневицького району роздавав виборцям вила.

Про це повідомили у Громадянській мережі ОПОРА.

Питання щодо законності такого способу агітації з боку кандидата виникли не лише у Громадянської мережі ОПОРА, але і у представників правоохоронних органів. Агітаційний захід, що супроводжувався роздачею вил, відбувся 2 липня.

Дізнавшись про агітаційний захід кандидата від Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Були, який мав відбутись у с. Прилісне Маневицького району, на якому кандидат мав намір роздавати виборцям так звані "антикорупційні вила", як це уже було 27 червня у м. Камінь-Каширський, спостерігач Громадянської мережі ОПОРА повідомив про це представників Маневицького відділу ГУ НП у Волинській області. Після цього спостерігач ОПОРИ разом із правоохоронцем виїхали в населений пункт для вияснення обставин.

Прибувши на місце події об 11:00 2 липня, спостерігач ОПОРИ та поліцейський дійсно потрапили на агітаційний захід кандидата, який відбувався поблизу ринку у с. Прилісне. У своєму виступі Сергій Була закликав виборців прийти на вибори і зробити правильний вибір.

"Тільки від вашого вибору залежить добробут кожного з вас. Повірте, усі ті, хто віддасть голос за мене, я вас не підведу! Прошу прийняти від Радикальної партії Ляшка вила як символ нашої партії", - заявив Сергій Була.

На завершення свого виступу, Сергій Була особисто роздав виборцям "антикорупційні вила" із наліпками, на яких міститься напис "Кандидат у народні депутати України по мажоритарному виборчому округу № 23 Сергій Була" та логотип Радикальної партії Олега Ляшка.

Вибори на 23 окрузі: кандидатом зацікавилися правоохоронці

Вибори на 23 окрузі: кандидатом зацікавилися правоохоронці

Вибори на 23 окрузі: кандидатом зацікавилися правоохоронці

Представник правоохоронних органів на місце події викликав слідчо-оперативну групу і опитав присутніх на заході осіб, які отримали подарунки від кандидата. Після цього поліцейський звернувся до Сергія Були для встановлення особи та обставин, що відбулись, і попросив кандидата показати документи, але той, представившись кандидатом, відмовився це зробити.

Натомість, Сергій Була заявив, що правоохоронці некомпетентні у питаннях виборчого законодавства і надасть документи на придбання вил лише як відповідь на інформаційний запит. Окрім цього, кандидат був обурений такими діями поліції та зазначив, що буде скаржитись керівництву ГУ НП у Волинській області. Завершивши допит свідків, представники слідчо-оперативної групи залишили місце події. Наразі по даному випадку ведеться досудове слідство.

Надрукувати
мітки:
коментарів