Поділитись:

Двох підозрюють, одного судитимуть: на Маневиччині спіймали лісорубів-порушників

Вівторок, 10 березня 2020, 16:40
Двох підозрюють, одного судитимуть: на Маневиччині спіймали лісорубів-порушників

Двом мешканцям села Чорниж Маневицького району повідомили про підозру у незаконній порубці дерев.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Зранку, 21 лютого 2020 року 50-річний та 27-річний односельці, старший – трактором, молодший – підводою, вирушили у ліс. Без будь-яких дозвільних документів вони зрубали по 4 сосни на території державного підприємства «Колківське лісове господарство». Цим вони заподіяли лісгоспу істотної шкоди: молодший – на суму майже 38 тис. грн, старший - на понад 40 тис. грн.

Їх затримали працівники лісової охорони під час перевезення покрижованих на колоди дерев.

Триває досудове розслідування.

Своєю чергою Рожищенський відділ Маневицької місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконну порубку дерев, яку вчинив 35-річний мешканець села Княгининок Луцького району.

Надвечір 29 січня 2020 року чоловік без спеціального на те дозволу і лісорубного квитка зрубав три дуба  на території захисної лісосмуги поблизу залізничного перегону Рожище-Переспа, спричинивши збитки державі на суму майже 28 тис. грн.

Чоловіка обвинувачують у незаконній порубці дерев, що заподіяла істотну шкоду, та невдовзі він постане перед судом. За такий злочин передбачене покарання до 3 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

        

 

Надрукувати
мітки:
коментарів