Поділитись:

У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)

Вівторок, 10 березня 2020, 18:44
У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)

У Шацькому районі Волинської області відбулося прибирання берегової лінії водойм, ініційоване Волинським рибоохоронним патрулем.

Так, 9-го березня прибирали берег оз. Соминець Шацького району, поблизу урочища Гряда, що на території іхтіологічного заказника «Соминець», та берег оз. Карасинець, поблизу с. Мельники Шацького району на території Шацького національного природного парку, – повідомляє пресслужба Волинської рибоохоронного патруля. 

До заходу, окрім працівників рибоохорони, також долучилися небайдужі рибалки та представники громадськості. Комунальне підприємство «Будинкоуправління» виділило автомобіль для вивезення сміття. Учасниками прибирання було зібрано близько 30 мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо.

У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)У Шацькому районі рибпатруль і риболови прибрали береги (фото)

Нагадуємо: пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Спалювати їх не можна, адже під час горіння виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є вторинна переробка.

Волинський рибоохоронний патруль подякував усім за участь в заходах. Ця акція необмежена в часі. Працівники рибоохорони планують і надалі здійснювати подібні акції та запрошують громадян долучатися.

Довідково: 

Нещодавно експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду, то до 2050 року у Світовому океані пластика буде більше, ніж риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024