Поділитись:

NASA схвалила розробку місії, яка шукатиме нові планети

Субота, 07 березня 2020, 04:10

Проєкт WFIRST (англ. Wide Field Infrared Survey Telescope, укр. пошуковий ширококутний інфрачервоний телескоп) космічної агенції NASA успішно пройшов перевірку, офіційно давши місії зелене світло для початку розробки та тестування обладнання, – повідомляє інтернет-портал technology.org.

Космічний телескоп WFIRST володітиме в 100 разів більшим широким оглядом у порівнянні з телескопом Габбл (Hubble) NASA, що дозволить йому виявляти слабкі інфрачервоні сигнали з космосу. При цьому він буде створювати величезні панорами Всесвіту, розкриваючи секрети темної енергії і відкриваючи екзопланети, планети за межами нашої Сонячної системи.

У статті зазначено: «Проєктування WFIRST знаходиться на заключній стадії, оскільки розробники використовують компоненти перевірених технологій. Вчені користуються успадкованим обладнанням, зокрема, частинами телескопа за зразком Габбл, передані NASA від іншого федерального агентства. Також вчені використовують знання, отримані завдяки космічному телескопу ім. Джеймса Вебба, флагманській інфрачервоній обсерваторії NASA, яку планують запустити у березні наступного року».

Після проходження цього останнього важливого етапу команда розпочне завершення проєктування місії WFIRST. Вони збудують інженерні тестові установки та моделі, щоб гарантувати, що конструкція витримає екстремальні умови під час запуску та перебування в космосі.

Очікувана вартість WFIRST – 3,2 мільярда доларів. Враховуючи витрати на п’ять років роботи та технологію, здатну зображувати планети навколо інших зірок, максимальна вартість WFIRST становитиме майже 4 мільярди доларів.

Ця програма буде фінансуватися до вересня 2020 року. З жовтня пропонується припинити фінансування місії WFIRST та зосередитись на завершенні космічного телескопа ім. Джеймса Вебба. NASA не готова продовжувати фінансувати інший багатомільярдний проєкт, поки «Джеймс Вебб» не буде успішно запущений та виведений на орбіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів