Поділитись:

Без паніки, але напоготові: через коронавірус луцькі освітяни зібралися на нараду

П'ятниця, 06 березня 2020, 15:33
Без паніки, але напоготові: через коронавірус луцькі освітяни зібралися на нараду

У Луцьку відбулася інструктивно-методична нарада під головуванням начальника управління освіти Зіновії Лещенко щодо заходів із профілактики поширення вірусних інфекцій, зокрема й коронавірусу. 

Про це повідомили на сторінці управління освіти Луцькради у фейсбуці. 

"Ми не хочемо, аби була паніка, але хочемо бути готові. Бо коронавірус вже офіційно є в Україні. Не тоді вже нараду проводити, коли це станеться у нас – потрібно зараз обговорити заходи з протидії поширення хвороби”, – зазначила Зіновія Лещенко. 

Без паніки, але напоготові: через коронавірус луцькі освітяни зібралися на нараду

У роботі взяли участь заступники директорів ЗЗСО, які курують роботу щодо санітарного та епідемічного благополуччя закладу освіти, а також медичні працівники ЗДО.

Тему зустрічі професійно висвітлили Богдан Петриченко, лікар загальної гігієни Луцького міського управління ГУ ДПСС у Волинській області; Ядвіга Попіль, завідувач відділенням організації санітарно-гігієнічних досліджень Луцького міськміжрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України"; Світлана Ніколаєнко, міський педіатр управління охорони здоров’я.

Працівники медичної галузі розповіли присутнім про симптоми хвороби, шляхи передачі, а також про заходи, які можуть вберегти від захворювання.

Без паніки, але напоготові: через коронавірус луцькі освітяни зібралися на нараду

За підсуками наради напрацьовані рекомендації щодо профілактики захворювання на Covid-19:

  • дотримуватися правил особистої гігієни – ретельно мити руки з милом;
  • проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів у приміщеннях;
  • не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;
  • виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб з ознаками гострого респіраторного захворювання (в разі виявлення такої особи – вжити заходів для ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про випадок відповідний заклад охорони здоров'я);
  • забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил
  • особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо);
  • забезпечити медичні пункти необхідними засобами та обладнанням (термометрами, дезінфекційними та антисептичними засобами, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту тощо);
  • дотримуватися правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривати рот і ніс серветкою, вимити руки з милом).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів