Поділитись:

Подряпана дитина у Ківерцях: мама звинувачує виховательку, а вона підозрює "схему"

П'ятниця, 06 березня 2020, 14:00

Волинянка Галина Долинчук заявила, що її сина травмували в розважальному центрі "Капітошка", що розташований у Ківерцях. 

Про інцидент, який стався 26 лютого, мама написала на своїй сторінці у фейсбуці. У закладі підтвердили, що подряпина таки була. Проте наголошують: сталося це випадково, помітили не одразу, до того ж на другий день хлопчик знову прийшов у "Капітошку". Однак згодом мама з'явилася у заклад із погрозами і вимагала, аби її діти в березні відвідували центр безплатно. 

Галина Долинчук, двоє дітей (7 і 8 років) якої відвідують заклад, заявила, що її сина подряпала мама виховательки. 

"На запитання, що сталося, син відповів, що це вихователька хотіла раніше відправити його додому і вхопила з усієї сили за комірець сорочки, він не хотів іти, бо було ще рано (у нас група проплачується до 17:00), виривався і хотів гратися з дітьми в іншій кімнаті. І вона ось так "ненароком" поцарапала нігтями мою дитину. Як виявилося, за те, що він пожалівся мені за цей вчинок, вихователька Юлія Анатоліївна Случик та її мама пригрозили дитині, щоб з березня ноги тут більше не було. А сама мама-"помічниця вихователя" сказала мені на другий день, що вона просто не помітила, що його ось так поцарапала. Вони не надали йому жодної медичної допомоги, нічим рани не обробили, а просто відправили додому. Мені не подзвонили, не вибачилися, а коли я прийшла на наступний день, просто і нахабно поскандалили, сказавши, що якщо ТОБІ щось не подобається, то можеш взагалі їх не приводити сюди з понеділка (з 2 березня)", – йдеться у повідомленні. 

Згодом Галину Долинчук, як запевнила вона, видалили з групи у вайбері і не взяли її дітей на подовжений день, мовляв, група переповнена. 

Натомість у розважальном центрі "Капітошка" наголосили, що все це – наклеп. Керівниця розважального центру Юлія Случик у коментарі ІА "Конкурент" пояснила, що дитину подряпали випадково, коли та бігла. Хлопчика намагалися зупинити, щоби він не збив з ніг інших дітей, тому спіймали за комір і випадково зачепили шкіру. Вихователька запевнила: одразу й не звернула на це увагу, адже дитина нічого не сказала. Крім того, зауважила, що в хлопчика в той час були прищі. Тому на фото, яке опублікувала мама, ймовірно, рани не лише від подряпини. 

Також керівниця "Капітошки" зазначила, що після цього випадку діти ще два дні спокійно відвідували заклад (27 і 28 лютого). А вже з березня дітей не взяли через неоплату. 

Юлія Случик розповіла, що завжди йшла назустріч сім'ї, оскільки та багатодітна:

"Із жовтня, коли група запрацювала повноцінно, тривалий час двом дітям дозволяли відвідувати заклад за ціною однієї. Діти веселі, діти хочуть відвідувати "Капітошку". Якби там щось серйозне, то треба було зняти побої". 

Жінка зазначила, що мама хлопчика приходила в заклад і погрожувала, вимагаючи, аби діти з березня ходили в групу безплатно. Проте керівництво відмовило. До того ж, кошти невеликі: за перебування однієї дитини просять 20 гривень на день. Харчування у ціну не входить. Діти харчуються у школі, просто вихователі відповідають за збір коштів і розраховуються із їдальнею. 

"Мама наголосила, мовляв, якщо мої діти не будуть з березня відвідувати заклад безплатно, то ви взагалі працювати не будете", – розповіла вихователька. 

Керівниця дуже гарно відгукнулася про дітей, лише зауважила, що вони доволі активні. Припустила, їм просто бракує уваги. Юлія Случик наголосила: дітей радо взяли б у групу з березня, якби відбулася проплата. 

Довідково:

Розважальний центр "Капітошка" працює за принципом подовженого дня. Діти приходять зі школи, граються, вчать уроки з вихователями. Крім того, у центрі організовують різні тематичні свята та дні народження. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024