Поділитись:

Електромобілі: Volkswagen ID.3 насправді має коробку передач

П'ятниця, 06 березня 2020, 03:56
Електромобілі: Volkswagen ID.3 насправді має коробку передач

Електродвигуни ефективніші, ніж двигуни внутрішнього згоряння, і це набагато важливіша причина ефективності електромобілів, в них є коробки передач.

Про це повідомляє порталTechnology.org

У машині, що працює на ДВС, завжди є коробка передач. Це тому, що двигуни розвивають найбільшу потужність при конкретних оборотах. Для того, щоб у будь-який час залишатися в цьому ефективному та потужному діапазоні обертів, автомобілі потребують коробки передач – механізми, які забезпечують деяку механічну перевагу і дозволяють двигунам швидше повертати колеса, та менше крутитися.

Електромобілі різні. І деякі з них мають передачі. Наприклад, новий Volkswagen ID.3 має одно швидкісну коробку передач, а це дозволяє мотору потужністю 150 кВт досягти максимального крутного моменту 310 Нм, який постійно підтримується в широкому діапазоні швидкостей.  

Volkswagen ID.3 досягає максимальної швидкості 160 км / год при 16000 об/хв. Коробка передач з однією швидкістю має співвідношення 1:10 і допомагає досягти більшої дальності, тихої кабіни та загального приємного користувальницького досвіду. Це також одна з причин, чому електромобілі стають все більш бажаними.

Великі коробки передач, які трапляються у автомобілях, що працюють на ДВС, надзвичайно складні та потребують певного обслуговування. Згодом всі ми будемо їздити на електромобілях, і, можливо, коробки передач у цей момент будуть іншими. Деякі виробники експериментують з двома швидкісними передачами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів