Поділитись:

«Руки мию, але надію покладаю на Бога», – що думає владика Михаїл про коронавірус у Луцьку

Середа, 04 березня 2020, 15:30
«Руки мию, але надію покладаю на Бога», – що думає владика Михаїл про коронавірус у Луцьку

Коронавірус – уже в Україні. І якби не страшно було про це говорити, факт лишається фактом: він шириться світом з шаленою швидкістю.

«Конкурент» розпитав у митрополита Луцького і Волинського Михаїла, яким буде великоднє богослужіння у місті, якщо до Луцька таки дійде вірус, та як можна буде посвятити паску у храмі.

«Ми прораховуємо всі варіанти, що може Господь дати людям таке випробування, – теж. Але незважаючи ні на що, свято відбудеться. Ніхто нічого відміняти не буде. У церкві є відповіді на всі питання. Взагалі церква має 2000-літню історію, і за цю історію були чума та багато інших зараз. Але ж паску святили. Дотримуватися, звичайно, певних медичних рекомендацій треба. А все інше не відміняється – будемо причащати і сповідати людей. І, забігаючи наперед скажу, що у процесі причастя ніяка зараза не діє, тому з ложечками окремо ніхто до чаші не буде підходити. Пасху святкуватимемо спокійно», – наголосив священослужитель.

Нещодавно у храмі відбулося спеціальне богослужіння, де молилися за Волинь та Україну про недопущення коронавірусу.

Владика упевнений, що молитва захистить від усього, а Бог не може послати більших випробувань за ті, які людина може понести.

«У нас багато інших хвороб, які нищать людей. Але ж ми від того катастрофи не робимо. А коронавірус – це звичайна політична акція, яка базується, звичайно, на фізичних недугах. Я не бачу в тому ніякого страху, потрібно молитися і надіятися на Бога. Вести здоровий спосіб життя і ніяка хвороби не вчепиться. Руки, як рекомендують, я мию, але надію покладаю на Бога. Бажаю великої віри і нехай Господь береже Волинь, всю Україну і увесь світ», – прокоментував владика Михаїл. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів