Поділитись:

Навіщо на Волі в Луцьку обрізають дерева (фото)

Середа, 04 березня 2020, 12:30

У Луцьку на проспекті Волі обрізають дерева. Завдяки такій обрізці естетичний та санітарний стан зелених насаджень вдасться значно покращити.

Про це розповіли у Луцькій міській раді. 

Майстер дільниці зеленого будівництва КП “Парки та сквери міста Луцька” Валерій Тутейко розповів, що останній раз дерева тут обрізалися більш ніж 10 років тому, через що проблеми із санітарним станом зелених насаджень з часом накопичилися. Однією із таких проблем є поширення омели – рослини-паразита, який поступово вбиває здорове дерево. Під час формувальної обрізки спеціалісти комунального підприємства намагаються максимально усунути усі можливі “хворі” елементи дерева, щоб надалі воно росло та розвивалося.

Майстер зазначив, що процедура формувальної обрізки не шкодить дереву, а навпаки сприяє здоровому та естетичному розвитку. Обрізка передбачає чищення 1/3 крони та проводиться на початку весни або ж восени. Окрім того, таку процедуру необхідно проводити хоча б кожні 5 років, інакше на дереві з’являтимуться загрубілі гілки, які в подальшому складніше буде привести до естетичного вигляду.

Що стосується зелені та листяного покриву, то вони відновляться досить швидко. І вже за якийсь час око лучан милуватимутиме оновлений проспект Волі. Передбачається, що формувальну обрізку проведуть для усіх дерев на проспекті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів