Поділитись:

Через протести сусідів дружину хворого на коронавірус забрали на карантин (відео)

Середа, 04 березня 2020, 08:43

У Чернівцях дружину хворого на коронавірусну інфекцію українця ушпиталили на обсервацію. Ізолювати жінку вимагали сусіди. 

Про це інформує ТСН. 

"Люди, напевно, прийшли тому, що їх хвилює ситуація самоізоляції. Люди не до кінця розуміють, що таке самоізоляція", – каже заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак. 

Із її слів, жінка перебувала на домашньому карантині. Жодних симптомів коронавірусу в неї немає, а тому потреби в її госпіталізації не було.

"Найважче, що було в цій ситуації зробити, це вмовити здорову людину без будь-яких ознак переїхати зі зручних для неї умов проживання до інших умов проживання", – додала Гусак.

В облдержадміністрації уточнили, що жінку вже доправили до місця обсервації, яке "забезпечене висококласним лікарським супроводом і комфортом". Назву закладу тримають у таємниці, пояснюючи це потребою "заспокоїти ситуацію". 

"Тривога людей і бажання дистанціюватися, людська уява у цій ситуації є не дуже добрим союзником і партнером. І ми мусимо сказати, що нам пішли назустріч і ми знайшли інше місце для того, щоб спостерігати", – сказав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Жінка перебуватиме на обсервації 14 днів.

"Всі медики стверджують, що самоізоляція осіб, які контактували, але в яких немає симптомів тієї хвороби - це правильний і свідомий шлях. Отже, чернівчанка абсолютно правильно вчинила", – додав Осачук.

Разом із дружиною медики ізолюють та перевірять ще п'ятьох осіб, з якими контактував хворий. Це четверо прикордонників та працівник митної служби. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів