Поділитись:

Через брак коштів у луцькій лікарні скорочують кількість ліжко-місць

Вівторок, 03 березня 2020, 18:02
Через брак коштів у луцькій лікарні скорочують кількість ліжко-місць

фото ілюстративне

Наслідком запровадження другого етапу медичної реформи, який стосується роботи лікарень, може стати утворення черги на госпіталізацію.

Про це в інтерв'ю «Першому» розповіла директорка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

Через недофінансування медичної галузі у Луцькій міській клінічній лікарні скорочують кількість місць для лікування пацієнтів.

"Я запитую в НСЗУ, що робити, а там відповідають – скорочуйте персонал. Добре, але, як тоді лікарня працюватиме цілодобово? Є ж норми трудового законодавства, за яким на один пост медсестри треба 4,75 ставки. Кажуть: розвивайте платні послуги. Які? Немедичні. Немедичні – це що? Прання білизни? Так ми і так по 7 тонн білизни на місяць перемо. Ми вже скоротили 50 ліжок і, думаю, будемо ще скорочувати", – зазначила директорка.

Зі слів Лариси Духневич, у лікарні було 700 ліжок, зараз – 650. Ще планують скоротити близько 50.

"Але це тягне за собою ряд проблем. Люди вже інколи на коридорах лежать. Ургентних хворих ми не зможемо не брати, а це означає, що відмовлятимемо в госпіталізації плановим пацієнтам. Будуть утворюватись черги на госпіталізацію", – пояснила вона.

Окрім того, на масажі, фізіотерапію фінансування не передбачено, тож вони перейдуть у платні послуги – інакше їх просто не зможуть надавати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів