Поділитись:

У Луцькому замку збирали кошти на арт-терапію для бійців АТО

Неділя, 03 липня 2016, 11:55
У Луцькому замку збирали кошти на арт-терапію для бійців АТО

Кошти, зібрані на арт-терапію для бійців АТО, підуть на закупку пензлів, фарб та полотен.

Гроші збирали волонтери для проекту "Арт-постріл", що організовує арт-студія "П'ятерня" з її керівником Тетяною Мялковською. Про це на фестивалі "Ніч у Луцькому замку" 2 липня розповіла волонтерка Ірина.

Як розповіла Ірина, волонтерський рух "Арт-постріл" створено на волонтерських засадах, тому кошти на арт-терапію в рамках "Арт-пострілу" вони збирають вперше у Луцьку. Оскільки раніше до цієї ідеї на добровільних засадах долучались суто волонтери та художники.

Арт-терапія допомагає бійцям АТО після приходу із зони бойових дій адаптуватися у мирному житті.

"Коли мій чолові прийшов з АТО, то я йому пропонувала сходити на арт-терапію, але він був катигорично проти. Однак коли він туди потрапив і відчув, що може щось і вміє малювати, то "загорівся" цим. Викликає захоплення, коли, скажімо, десять чи двадцять воїнів сидять і малюють ікони і сприймають цей світ у більш спокійній обстановці", – сказала Ірина.

Чоловік Ірини Сергій з АТО повернувся у грудні минулого року. Коли разом із іншими бойовими побратимами перебував на реабілітації у санаторії "Лісова пісня", йому запропонували ходити на психологічну реабілітацію, а саме на арт-терапію. Спочатку чоловік поставився до цього скептично. Однак потім, відвідавши декілька занять, захопився малюванням.

"Перший малюнок, який я намалював, – це озеро Пісочне. Він зберігається у санаторії "Лісова пісня", Сьогодні ж малюватиму пейзаж місячної ночі", – поділився творчим задумом Сергій.

До слова, кошти, які волонтери зберуть на "Ночі у Луцькому замку", підуть на закупку фарб, полотен та дощечок для занять з арт-терапії бійців АТО. Разом із Сергієм на фестивалі мали змогу спробувати себе в малюванні всі охочі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 серпня 2023
10 серпня 2023
04 червня 2023
10 липня 2022
15:43
13 квітня 2022
10:58
20 лютого 2022
18 лютого 2022
07 лютого 2022
17:01
06 січня 2022
13:04